עוגת כנאפה עם קרם גבינה – עוגת כנאפה קלה להכנה, כל ביס קליל ולא כבד ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה🍓
*גודל תבנית 17X28 .
*כוס מדידה חד״פ של שתייה קרה .
מצרכים לעוגת כנאפה:
- 270 גרם שערות קדאיף
- 70 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר חום דמררה (אפשר גם סוכר לבן)
- 500 מ״ל שמנת מתוקה 38%
- חבילה וחצי פודינג וניל (120 גרם)
- גבינה גבינה לבנה 5% או 9% (250 גרם)
- כוס חלב
- לקישוט – תותים+פיסטוקים
אופן ההכנה – עוגת כנאפה עם קרם גבינה:
- מערבבים בקערה את שערות הקדאיף+החמאה איך לפני כן ממליצה לקרוע/לגזור את הקדאיף מעט בשביל שלא יהיו חתיכות ארוכות מידי.
- מעבירים למגש התנור ומעל הקדאיף מפזרים סוכר חום בשביל ליצור קרמול עדין .
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות (גריל), ומערבבים כל 2-3 דקות, חשוב לשים לב שהוא לא ישרף .
- כשהוא מגיע לצבע חום/זהוב מוצאים מהתנור ומחכים שיתקרר .
- בנתיים שמים בקערה המיקסר את השמנת+חלב+פודינג+גבינה ומקציפים עד לקרם יחסית יציב, הוא לא הופך להיות קשה לכן תזהרו לא להקציף יותר מידי ואז לשבור את השמנת .
- כשהקדאיף קר לגמרי אפשר להתחיל לבנות את העוגה (לא לבנות אותה כשהוא חם כי הוא עלול לגרום לקרם לההרס בגלל הבדלי הטמפרטורות) .
- מחלקים את כמות הקדאיף ל-2 או 3, תלוי כמה שכבות אתם רוצים בעוגה :
*ל 2 שכבות – שמים חצי מכמות הקדאיף בתחתית הפיירקס, משטחים מעל את כל מסת הקרם שהכנו ומפזרים מעל את שאר הקדאיף .
*ל 3 שכבות – שמים בתחתית הפיירקס 1/3 מכמות הקדאיף ואז מורחים מעל חצי מכמות הקרם, שמים מעל הקרם עוד 1/3 מכמות הקדאיף ואז מורחים את שאר הקרם שנשאר ומעל מפזרים את ה-1/3 האחרון של הקדאיף.
*מעל הכל מפזרים פסטוקים ותותים (לא חובה אך מוסיף המון). •מומלץ לתת לעוגה להתקרר שעתיים-שלוש לפני שאוכלים ממנה, העוגה צריכה להישמר במקרר .
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון של עדן רווח האלופה🤩
Category: