עוגת מוס פררו רושה
תבנית 22 או כ12 כיפות סיליקון
מרכיבים לעוגת מוס פררו רושה:
בסיס:
- 130 גר נוטלה
- 80 גר שבבי פייטה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות בדברי אפייה, אם לא השגתם ניתן לשים שבבי וופל בלגי באותה כמות)
- 80 גר שבבי וופל בלגי
- 50 גר חמאה/מרגרינה
שכבת קרם שוקולד:
- 300 גר נוטלה
- 120 גר שמנת מתוקה
שכבת אגוזי לוז:
- כ150 גר אגוזי לוז קלוים וקלופים חצויים לשתיים
מוס נוטלה:
- 375 מל שמנת מתוקה
- 250 גר נוטלה
- חצי כוס חלב מרוכז (קר מהמקרר)
ציפוי:
- 100 גר שוקולד מריר
- 100 גר שוקולד חלב
- כוס אגוזי לוז קצוצים דק
אופן ההכנה – עוגת מוס פררו רושה:
שכבת בסיס
- לחמם מעט את הנוטלה ולערבב יחד עם השבבי פייטה והוופל בלגי, להמיס את החמאה ולערבב פנימה.
- לשטח על גבי התבנית ולהדק טוב טוב לתחתית
שכבת שוקולד:
- להרתיח את השמנת, לשים פנימה את ממרח הנוטלה ולערבב היטב עד שהוא נמס ולשפוך על גבי שכבת הבסיס.
- להכניס להקפאה ל10 דק להתייצבות השוקולד
- לאחר שהקרם התייצב בהקפאה יש לפזר את אגוזי הלוז על גבי השוקולד ולנעוץ אותם טיפה בתוך קרם השוקולד
שכבת המוס
- להרתיח 250 גר שמנת (שימו לב, לא את כל כמות השמנת במתכון) ואז להמיס את הנוטלה פנימה,
- לשים שעה במקפיא או עד שהקרם קר מאוד ואז לשים במיקסר, להוסיף את יתרת השמנת וחלב מרוכז להקציף עד למוס קרמי ( להיזהר מהקצפת יתר) ולשפוך על גבי אגוזי הלוז.
- להכניס למקפיא להתייצבות כ10 דק
ציפוי:
להרתיח שמנת ואז להמיס פנימה את השוקולד מריר וחלב, לאחר שהוא נמס להוסיף את אגוזי הלוז הקצוצים ולשפוך על גבי המוס.
להכניס להתייצבות במקרר ל4 שעות.
זהירות זה ממכר!!
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון של ענבל בן ברוך האלופה💓
Category: