fbpx

עוגת פאי פקאן טעימה

Recipe by
חלבי
Prep: בינוני | | Servings: עוגה

לקלתית:

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח

למלית ולקישוט הפקאנים:

  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
  • ½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים
  • 2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה – עוגת פאי

מכינים את הקלתית ומקפיאים:

  1. בקערה מערבבים את החמאה ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את השוליים של הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
  3. מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
  5. נחלק את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
    לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו).
  6. מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
  7. מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
    מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם).
  8. מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות

קרדיט לתמונות ומתכון לקרן חלואי

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.