fbpx

עוגת שיש מטורפת וקלה להכנה !

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת שיש מטורפת וקלה להכנה !
50 דק'
Prep: 25 דק' | | Servings: 8-12

מצרכים

  • 5 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 אבקת אפיה
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות אבקת שוקולית

לציפוי

  • 100 מ”ל שמנת מתוקה
  • 100 גר’ שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. הפרידו את הביצים חלמון לחוד וחלבון לחוד. הקציפו את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת המקסר עד לקבלת קצף אחיד.
  2. הוסיפו את החלמונים, הקמח ואבקת האפיה בתנועות קיפול לתערובת המוקצפת ולקראת הסוף הוסיפו את המים והשמן.
  3. הוציאו כוס אחת של בלילה מהתערובת והניחו אותה בצלחת עמוקה(בלילה זו תשמש כבלילת השוקולד). הוסיפו כשלוש כפות שוקולית וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. שמנו תבנית אינגליש קיק או סיר פלא וצקו בתוכו את הבלילה הלבנה בעדינות.
    לבלילה הלבנה הוסיפו את הבלילה עם השוקולית בתנועה סיבובית ולאחר מכן ערבבו בעדינות בצורת S את התערובת (תמונות מצורפות).
  5. את העוגה יש לאפות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 50 דקות או עד שאתם מכניסים קיסם והוא יוצא יבש.
  6. לציפוי ממיסים במיקרו שמנת ושוקולד לתערובת אחידה, שופכים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר.
  7. אפשר לקשט מעל עם אגוזים או מה שרוצים באמת שזה לא משנה 🙂 היא טעימה בכל מקרה!

בתאבון!