מצרכים
- 5 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 1 אבקת אפיה
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס מים
- 3 כפות אבקת שוקולית
לציפוי
- 100 מ”ל שמנת מתוקה
- 100 גר’ שוקולד מריר
אופן ההכנה
- הפרידו את הביצים חלמון לחוד וחלבון לחוד. הקציפו את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת המקסר עד לקבלת קצף אחיד.
- הוסיפו את החלמונים, הקמח ואבקת האפיה בתנועות קיפול לתערובת המוקצפת ולקראת הסוף הוסיפו את המים והשמן.
- הוציאו כוס אחת של בלילה מהתערובת והניחו אותה בצלחת עמוקה(בלילה זו תשמש כבלילת השוקולד). הוסיפו כשלוש כפות שוקולית וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- שמנו תבנית אינגליש קיק או סיר פלא וצקו בתוכו את הבלילה הלבנה בעדינות.
לבלילה הלבנה הוסיפו את הבלילה עם השוקולית בתנועה סיבובית ולאחר מכן ערבבו בעדינות בצורת S את התערובת (תמונות מצורפות). - את העוגה יש לאפות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 50 דקות או עד שאתם מכניסים קיסם והוא יוצא יבש.
- לציפוי ממיסים במיקרו שמנת ושוקולד לתערובת אחידה, שופכים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר.
- אפשר לקשט מעל עם אגוזים או מה שרוצים באמת שזה לא משנה 🙂 היא טעימה בכל מקרה!
בתאבון!