fbpx

עוגת תפוזים הפוכה ומפנקת של דבי ואזנה

Recipe by
פרווה
Prep: בינוני | | Servings: עוגה

מרכיבים:

  • 2 תפוזים גדולים חתוכים עם הקליפה לפרוסות דקות.
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • 3 ביצים
  • כוס ורבע סוכר חום 
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית קליפת תפוז מגורר
  • חצי כוס שמן זית
  • כוס קמח
  • חצי שקית א.אפייה
  • חצי כוס שקדים טחונים
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את כוס המים שלנו עם הסוכר ופרוסות התפוזים שלנו בערך 10 דקות.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה.
  3. מערבבים בקערה את ה2/3 מיץ תפוזים עם הקליפת תפוז וחצי כוס שמן הזית ומוסיפים לתערבות הביצים תוך כדי הקצפה.
  4. מערבבים את כוס הקמח, א.אפייה, שקדים טחונים, קורט מלח ומוסיפים לתערובת הקצפת הביצים שלנו.
  5. מרפדים תבנית אפייה 24” ומסדרים את התפוזים בתחתית. מעל שופכים את התערובת בחום של 170 מעלות בערך 50 דקות עד שקיסם יצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור נותנים להצטנן בצד. הופכים על צלחת ומסירים בעדינות את נייר האפייה.

טיפ: העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים!

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.