עוגת גבינה בציפוי ריבת חלב העוגה שכבשה את הרשת, עוגה מושלמת לכל אירוע! והיא תשאיר לכם טעם של עוד בפה זה בטוח.. הכנסו למתכון המלא ותהנו מעוגה מושלמת
מתכון של נירית המדהימה – מוזמנים להכנס אליה לבלוג כאן!
תבנית:
פאי פקאן. גבינה וריבת חלב
- לתחתית- אפשר תבנית פאי או תבנית עגולה רגילה קוטר 24.
- כדי שהעוגת גבינה תצא גבוהה יותר תשתמשו בתבנית בקוטר קטן מ24 ואפשר בתבנית לא של פאי (כמו בסרטון)
מצרכים:
לתחתית:
- שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
- 100 גרם חמאה רכה
- ומעל לפזר אגוזי פקאן מסוכרים כמו בתמונה למטה
למלית
- 2 קופסאות שמנת חמוצה
- 250 גרם גבינה לבנה
- 2 ביצים
- 2/3 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 פודינג וניל
- 2 כפות קורנפלור/קמח
למעלה:
- חצי קופסאת ריבת חלב (אפשר לחמם קלות אם היא קשה למריחה)
- או מייפל
אופן ההכנה:
- מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה המומסת ומהדקים דק, מעל פיזרתי פקאנים, כמו בתמונה.
- להקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד ולשפוך על התחתית
- לאפות על 180° בערך חצי שעה או עד שמזהיב למעלה (תלוי בתנור)
- למרוח מעל חצי קופסא ריבת חלב או מייפל ולקשט בפקאנים (אפשר שהיא חמה אבל צריך לתת לה קודם לרדת. ככה זה נמס ונמרח יותר בקלות)
לפני הכנת המתכון הנה כמה טיפים של פרח גבסו לעוגת גבינה מושלמת:
על מנת לקבל עוגת גבינה גבוהה ..
חשוב לשמן התבנית!
כהמלצה אישית רצוי לאפות בתבנית עגולה קפיצית משומנת הייטב!!
עבודה של חמש דקות תתן לך תוצאה מושלמת!
אז לפני כל ההכנות שמני הייטב!! הכוונה לקחת מרגרינה(הכי מומלץ או חמאה)
ושמני בתחתית ובדפנות ואם את רוצה לאפות עם נייר אפיה שמני הייטב גם את נייר האפיה.
*גבינות חייבות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות.