fbpx

פאי פקאן

חלבי
Prep: בינוני |

מתכון של meital_michaeli

פאי פקאן שלא תרצו להפסיק ליישר!!!
מרכיבים :

לבצק פריך: (נמדד בכוס חדפ לשתיה חמה)

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם אבקת סוכר-כוס שלמה
  • 1 ביצה L
  • 320 גרם קמח- 2 ורבע כוסות
    למלית פקאן:
  • כוס סירופ מייפל
  • חצי כוס סוכר חום-120 גרם
  • רבע כוס סוכר לבן -50 גרם
  • 120 גרם חמאה
  • 180 גרם אגוזים/פקאן טבעי קצוץ גס
  • 3 ביצים
    לקישוט-פקאנים שלמים

אופן ההכנה:
לבצק פריך: (המתכון מספיק לתבנית פאי מתפרקת מלבנית בקוטר 26, כמובן שניתן לחלק גם לתבניות קטנות יותר)

  1. במיקסר וו גיטרה שמים חמאה רכה ואבקת סוכר, מערבלים, מוסיפים את הביצה עד לאיחוד ולאחר מכן את הבצק לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקבלת עובי 1 סמ ושמים לב שהוא בגודל המתאים כדי להעביר לתבנית הפאי.
  3. מעבירים לתבנית הפאי ומהדקים היטב לפינות.
    מכניסים למקפיא עד להכנת מלית הפקאן.
    למלית פקאן:
  4. מחממים מראש תנור ל175 מעלות
  5. מחממים בקערה חמאה סוכר חום וסירופ מייפל עד שהחמאה נטמעת והסוכר לא גרגירי
    ומחלקים את התערובת ל2 קערות באופן שווה
    לקערה אחת מוסיפים את הביצים והסוכר הלבן, טורפים היטב ומוספים את האגוזים הקצוצים.
    שופכים את הבלילה מעל קלתית הבצק פריך שהייתה במקפיא
  6. מכניסים לתנור ואופים למשך 40 דק עד שהפאי יציב בצדדים ומעט רוטט במרכז
  7. מוציאים את הפאי, מסדרים פקאנים שלמים בצורה אחידה על הפאי ומוזגים מעל את סירופ המייפל שנותר בקערה השניה.
  8. מחזירים ל10 דק נוספות בתנור. מצננים במקרר וחותכים לפי רצונכם😜
    רק נראה ארוך אבל קליל והטעם שווה הכל💁🏻‍♀️.
    בהצלחה!!!💓

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.