fbpx

פוטטוס ב7 שלבים

פרווה
Prep: קצר |

למתכון פוטטוס של shir’s food

לבלוג > Shirsfood.co.il

מרכיבים:

  • 2-3 תפוחי אדמה מכל סוג
  • 1 סיר מים
  • 2 כפות מלח גס
  • 0.5 כפית סודה לשתייה
  • שמן זית בנדיבות
  • מעט מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • חופן עלי רוזמרין
  • 3-4 שיני שום כתוש

אופן ההכנה – פוטטוס

  1. בסיר גדול נשים מים רותחים, מלח גס וסודה לשתייה, נערבב היטב ונוסיף את תפוחי האדמה עם קליפתם
  2. נערבב את הכל ונמתין בערך 10 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא רכים מדי
  3. נעביר למסננת וניתן להם להצטנן במשך 20 דקות
    בזמן הזה נכין את הציפוי
  4. במחבת בינונית נשים שמן זית ושום כתוש, חשוב שהאש תהיה בינונית- נמוכה כדי שהשום לא יישרף בתהליך
  5. נוסיף מעט מלח גס ( תפוחי האדמה כבר הומלחו) , פלפל שחור גס, פפריקה מתוקה ורוזמרין
    לערבב היטב ולהמתין בערך 3 דקות עד שהשום מתבשל אך לא נשרף
  6. לאחר שתפוחי האדמה הצטננו נעביר לקערה ונוסיף את הציפוי, נערבב היטב עד שכל תפוחי האדמה מכוסים ברוטב
  7. להעביר לתבנית של תנור , לסדר אותם יפה ולהשתדל שלא יהיו אחד על השני
    בזמן הזה נחמם תנור ל200 מעלות.נכניס לתנור שחומם כ10 דקות למשך רבע שעה
    ויש לכם את הפוטטוס הכי טעים , קריספי מבחוץ, רך מבפנים שמתאים לכל ארוחה

 

למתכונים המעולים של מתכונים ישראל:

תפוח אדמה מוקרם

לביבות כרובית עם תפוח אדמה וגבינות

 

אל תשכחו לעקוב באינסטוש ובפייסבוק:

עקבו אחרי מתכונים ישראל באינסטגרם

עקבו אחרי מתכונים ישראל בפייסבוק

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.