למתכון פוטטוס של shir’s food
לבלוג > Shirsfood.co.il
מרכיבים:
- 2-3 תפוחי אדמה מכל סוג
- 1 סיר מים
- 2 כפות מלח גס
- 0.5 כפית סודה לשתייה
- שמן זית בנדיבות
- מעט מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- חופן עלי רוזמרין
- 3-4 שיני שום כתוש
אופן ההכנה – פוטטוס
- בסיר גדול נשים מים רותחים, מלח גס וסודה לשתייה, נערבב היטב ונוסיף את תפוחי האדמה עם קליפתם
- נערבב את הכל ונמתין בערך 10 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא רכים מדי
- נעביר למסננת וניתן להם להצטנן במשך 20 דקות
בזמן הזה נכין את הציפוי - במחבת בינונית נשים שמן זית ושום כתוש, חשוב שהאש תהיה בינונית- נמוכה כדי שהשום לא יישרף בתהליך
- נוסיף מעט מלח גס ( תפוחי האדמה כבר הומלחו) , פלפל שחור גס, פפריקה מתוקה ורוזמרין
לערבב היטב ולהמתין בערך 3 דקות עד שהשום מתבשל אך לא נשרף - לאחר שתפוחי האדמה הצטננו נעביר לקערה ונוסיף את הציפוי, נערבב היטב עד שכל תפוחי האדמה מכוסים ברוטב
- להעביר לתבנית של תנור , לסדר אותם יפה ולהשתדל שלא יהיו אחד על השני
בזמן הזה נחמם תנור ל200 מעלות.נכניס לתנור שחומם כ10 דקות למשך רבע שעה
ויש לכם את הפוטטוס הכי טעים , קריספי מבחוץ, רך מבפנים שמתאים לכל ארוחה
למתכונים המעולים של מתכונים ישראל:
לביבות כרובית עם תפוח אדמה וגבינות
אל תשכחו לעקוב באינסטוש ובפייסבוק:
Category: