פולנטה פטריות
מתכון של דניאל עמית😍
מרכיבים לפולנטה פטריות:
- פטריות שיטאקי
- פטריות שימאג’י חומות
- חמאה
- 3 שיני שום
- ליטר חלב
- שמנת מתוקה
- כוב קמח תירס
- 50 גרם פרמזן
אופן ההכנה:
- חותכים לרצועות פטריות שיטאקי (מורידים להם ת׳חתכה הזאת את הרגל) שיש להם טעם דומיננטי וחזק ופטריות שימאג׳י חומות. אפשר למצוא בכל סופר/ירקן של ״חוות תקוע״.
- מקפיצים עם חתכה חמאה וכשהן משחימות מוסיפים 3 שיני שום פרוס ומלח.
- בסיר נפרד מחממים ליטר חלב ושמנת מתוקה שלמה.
- כשזה מגיע לרתיחה, מוסיפים לאט לאט כוס קמח תירס (גם אותו יש בכל סופר) וכמעט כפית שטוחה מלח. תוך כדי מערבבים כדי שלא יווצרו גושים. כמעט כל הזמן לערבב.
- רגע לפני שזה מוכן זורקים נגיד 30 גרם חמאה ו50 גרם פרמזן מגורדת ומערבבים עד למרקם אחיד.
- מגישים עם הפטריות ומעל מוסיפים פרמזן ואם יש לכם קצת שמן כמהין מוסיף המון.
עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:
Category: