fbpx

פוקצ’ה איטלקית

Recipe by
סגור לתגובות על פוקצ’ה איטלקית
60
Prep: 35 | Cook: 15-20 | Servings: לכל המשפחה

מצרכים

לבצק:
3½ כוסות קמח שמרים לפיצה (כ-500 גרם)
6 כפות שמן זית
2 כפיות סוכר
1 כפית גדושה של מלח
1½ כוסות(300 מ”ל) מים פושרים

לציפוי ומילוי:
6 כפות שמן זית + 6 כפות מים – להזלפה
מלח גס
מעט עלי רוזמרין
2 שיני שום קצוצות
ירקות פרוסים לפי בחירה (פלפלים, בצל, חצילים, עגבניות וכו’)

אופן ההכנה

1. שופכים לקערה קמח שמרים ,סוכר, מים פושרים, שמן זית ומערבבים , מומלץ במיקסר במהירות בינונית למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.

2. מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מורחים מעט שמן מעל למניעת התייבשות , מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח במשך 10-15 דקות.

3. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ושמים כל חלק במגש אפיה משומן.
4. מכסים את הבצק ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו למשך כשעה.

5. כשהבצק תפוח לשים להוצאת האוויר ומשטחים בעזרת ידיים כל חלק שבמגש למלבן בגודל 25*30 ס”מ ועובי של כ-1 ס”מ. ככל שעובי יהיה גדול יותר, כך תתקבל פוקצ’ה יותר עבה.

6. שמים מלח מעל , מכסים במגבת ומתפיחים 30-40 דקות.

7. שמים על כל פוקצ’ה 3-4 כפות גדושות של תערובת שמן זית ,מים ,שום קצוץ ויוצרים גומות בעזרת אצבעות. מפזרים ירקות, עלי רוזמרין. מכסים במגבת ומתפיחים את הפוקצ’ה כ-60 דקות נוספות.

8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220-240 מעלות במדף תחתון במשך 15-20 דקות, עד להזהבה של בצק.

9. מצננים על רשת ומורחים מעט שמן זית מעל.

10. מומלץ לאפות כאשר התנור במצב של בישול מסורתי – גופי חימום עליון ותחתון מופעלים.