מצרכים:
- 7 חתיכות פילה של דג אמנון
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 5 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות
- 1 ראש שום מפורק לשיניים , השיניים מקולפים ופרוסים
- 1 פלפל ירוק וחריף חתוך לפרוסות דקות (ללא גרעינים)
- 1 צרור עלי כוסברה, קצוצים דק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כף גדושה של מלח
- 1/2 כוס שמן זית + 3 כפות
אופן ההכנה – פילה ברוטב חריימה
- יוצקים 3 כפות שמן זית בסיר רחב, כך שתחתית הסיר תהיה משומנת. מניחים את פרוסות העגבניות בשכבה אחת על תחתית הסיר. מפזרים על שכבת העגבניות את רצועות הפלפל האדום.
- מפזרים מעל העגבניות והפלפל האדום את טבעות הפלפל החריף, וכן את פרוסות השום.
- מניחים מעל הירקות את חתיכות פילה הדגים. מפזרים מעל חתיכות פילה האמנון את עלי הכוסברה הקצוצים.
- מוסיפים לקערה נפרדת 1/2 כוס שמן קנולה, כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח, ויוצקים חצי כוס מים. מערבבים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- יוצקים את הרוטב מעל הדגים. מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל במשך כ- 20 דקות, עד שהדגים מוכנים.
- מגישים לצד חלה טרייה.
בתאבון….
Category: