מצרכים:
- 1 ק”ג קמח לבן
- 1.5 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות שמן
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים.
- מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות.
- מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח כל שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
- מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים.
- מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ-15 ס”מ.
- מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות.
- אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ5-6 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן.
- מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן.
Category: