fbpx

פסטה פסטו ב-15 דקות הכנה

חלבי
Prep: בינוני |

 

פסטה פסטו 🍝

מרכיבים לפסטה פסטו:

לפסטו:

  • 1/2 כוס צנוברים/ אגוזי מלך
  • 1 ורבע כוסות דחוסות של עלי בזיליקים ללא הגבעול (רק העלה)
  • 3 שיני שום קלופות
  • 1/4 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית

לפסטה:

  • חצי חבילת פסטה
  • מים רותחים
  • מלח גס
  • כף שמן

להכנת הרוטב:

  • 3 כפות ממרח פסטו ביתי
  • 50 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות שמנת לבישול (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה – פסטה פסטו:

תחילה נכין את הפסטו:
1. למעבד המזון מוסיפים את כל מצרכי הרוטב, ללא שמן הזית, טוחנים למרקם כמעט חלק, כ-2 דקות על מהירות גבוהה.
2. תוך כדי טחינה, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית בקצב איטי ואחיד.
3. הפסטו מוכן, העבירו אותו לצנצנת וצקו שכבה דקה של שמן זית מעל, זה יעזור לשימור טעמי הפסטו.

לפסטה:

1. בסיר גדול עם מים רותחים ומלח נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. נעביר למסננת – לא נשטוף את הפסטה, אנחנו רוצים לשמור על העמילן שלה.
2. כעת נכין את הרוטב: בסיר גדול (עם מספיק מקום גם לפסטה) נמיס חמאה או נחמם שמן זית על להבה בינונית כ-2 דקות. נוסיף 3 כפות מהפסטו שהכנו, שמנת, מלח ופלפל ונערבב מעט.
3. נאחד את הרוטב עם הפסטה: כעת נוסיף את הפסטה לסיר, נגביר להבה ונערבב היטב את הפסטה עם רוטב הפסטו המוכן, כך שהרוטב מצפה היטב את כל הפסטה.
4. הכי כדאי להגיש עם: חלמון ביצה וגבינת פרמז’ן מגוררת. בתיאבון! .

 

 

גלו טעמים נוספים באתר שלנו:

צ’יפס מושלם ב-2 שלבים פשוטים

עוגיות שוקולד מושלגות ב-7 שלבים

 

בקרו ברשתות החברתיות שלנו:

לאינסטגרם של מתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

 

מתכון של sap_kitchen_world 🤩

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.