fbpx

קובה סלק

בשרי
Prep: בינוני |

מתכון של danielafooood 💓

מרכיבים:
מרק קובה סלק:
למעטפת:

  • 1 קילו סולת
  • 1 כפית מלח
  • כ-3 כוסות מים
    למלית:
  • 1 בצל גדול מטוגן
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • טיפה כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
    למרק:
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • סלק חי מגורד בפומפיה דק דק
  • 2 גבעולי סלרי
  • 6 סלקים, קלופים וחתוכים
  • 2 כפות סוכר
  • קינמון
  • קורט מלח
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • רבע כוס מיץ לימון שמוסיפה רק בסוף הבישול

אופן הכנה:

  1. מכינים את המעטפת של הסולת ונותנים לה לנוח חצי שעה…
  2. לבינתיים אני מטגנת בצל למלית ומוסיפה לתערובת הבשר פטרוזיליה והתבלינים(כשהבשר חי)
  3. אני מכינה קציצות בשר קטנות ואז עוטפת אותן עם המעטפת של הסולת(להעזר בקערה עם מים כדי לעטוף את הכדורים עם הסולת הדביקה)
  4. אחרי שהקובות מוכנות אני מטגנת בצל בסיר של המרק מוסיפה סלרי ואת הסלק
  5. ממלאה מים כ3/4 גובה מהסיר ומתבלת …מבשלת עד שהסלק רך ורק אז מוסיפה את הקובות לעוד חצי שעה בישול(לשים לב שהן לא נדבקות לתחתית ואז תחרך התחתית של הסיר)
  6. לקראת סוף הבישול אני סוחטת לימון טרי אפילו שניים למרק
    טיפ: לאכול יום אחרי יותר טעים😋

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.