מתכון של danielafooood 💓
מרכיבים:
מרק קובה סלק:
למעטפת:
- 1 קילו סולת
- 1 כפית מלח
- כ-3 כוסות מים
למלית: - 1 בצל גדול מטוגן
- חצי קילו בשר בקר טחון
- טיפה כמון
- 1 כפית פפריקה
- מלח
- פלפל שחור
- חופן פטרוזיליה קצוצה
למרק: - 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 כפות שמן
- סלק חי מגורד בפומפיה דק דק
- 2 גבעולי סלרי
- 6 סלקים, קלופים וחתוכים
- 2 כפות סוכר
- קינמון
- קורט מלח
- 3 כפות רסק עגבניות
- רבע כוס מיץ לימון שמוסיפה רק בסוף הבישול
אופן הכנה:
- מכינים את המעטפת של הסולת ונותנים לה לנוח חצי שעה…
- לבינתיים אני מטגנת בצל למלית ומוסיפה לתערובת הבשר פטרוזיליה והתבלינים(כשהבשר חי)
- אני מכינה קציצות בשר קטנות ואז עוטפת אותן עם המעטפת של הסולת(להעזר בקערה עם מים כדי לעטוף את הכדורים עם הסולת הדביקה)
- אחרי שהקובות מוכנות אני מטגנת בצל בסיר של המרק מוסיפה סלרי ואת הסלק
- ממלאה מים כ3/4 גובה מהסיר ומתבלת …מבשלת עד שהסלק רך ורק אז מוסיפה את הקובות לעוד חצי שעה בישול(לשים לב שהן לא נדבקות לתחתית ואז תחרך התחתית של הסיר)
- לקראת סוף הבישול אני סוחטת לימון טרי אפילו שניים למרק
טיפ: לאכול יום אחרי יותר טעים😋
Category: