קוקילידה ביתית
מצרכים קוקילידה ביתית:
לעוגיות:
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר לבן
- 50 גרם סוכר חום(כהה)
- חצי כפית מלח
- כפית תמצית וניל
- חלמון
- 1 ביצה (L)
- 160 גרם קמח
- חצי כפית אבקת אפיה
- חצי כפית סודה לשתיה
- 30 גרם קקאו
- 30 גרם שוקולית
- 60 גרם אגוזי לוז קצוצים (או כל תוספת אחרת שאוהבים)
- 80 גרם שוקולד ציפס (חום או לבן)
לגלידה:
- 250 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפיות חלב מרוכז קר
הוראות הכנה – קוקילידה ביתית:
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה יש לשים- חמאה, שני סוגי הסוכר ומלח ולערבל עד קבלת תערובת אוורירית.
- מוסיפים פנימה את החלמון, הביצה והוניל- מערבלים עד התאחדות.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קקאו ושוקולית- מערבלים עד לקבלת בצק אחיד ומיד מוסיפים את האגוזים והשוקולד ציפס.
- בעזרת כף גלידה או כף רגילה יוצרים כדורים שווים ומניחים בתבנית מרופדת.
- עדיף לשטח מעט את העוגיות בעזרת היד או בעזרת כוס.
- אופים כ12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בצדדים אך רכות במרכז(חשוב לא לתת להן להתקשות באפיה כיוון שמתקשות עוד לאחר מכן).
הכנת הגלידה-
- להקציף את שמנת מתוקה והאינסטנט וניל עד לקבלת קצפת יציבה ואז להוסיף את החלב מרוכז ולהקציף עוד מעט (להזהר מהקצפת יתר).
- הרכבת העוגיות- לאחר שהעוגיות הצטננו ישר לזלף מהקצפת שהכנו במרכז העוגיה ולסגור עם עוגיה נוספת מעל.
- יש להקפיא כ-4 שעות ולהוציא כמה דקות להפשרה קלילה לפני ההגשה.
בתיאבון ♡
נסו עוד מתכונים באתר שלנו:
פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים
חפשו את מתכונים ישראל גם ברשתות החברתיות: