קורנביף
המרכיבים:
- 2 קג חזה בקר
- 6 ליטר מים
- 140 גרם מלח גס
לבישול:
- 500 מל יין אדום
- ראש שום
- כף פלפל אנגלי שלם
- ענף רוזמרין
- 2 גבעולי סלרי חתוכים
- 1 גזר חתוך
לציפוי:
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף מיונז איכותי
- 1 כף חרדל דיז׳ון גרגירים
- 1 כף צ׳ילי יבש גרוס
- חצי כף מלח ים
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מניחים מים ומלח ומערבבים עד להמסה מלאה של המלח.
- מניחים את נתח הבשר ומוודאים שהוא מכוסה כולו בנוזל. אוטמים היטב את הקערה ( מומלץ להכניס לקופסא אטומה) ומכניסים למקרר לשבוע.
- מניחים בסיר את כל מרכיבי הבישול ומוסיפים את הבשר. מוסיפים מים עד כיסוי מלא של הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במשך כ 3-3.5 שעות.
- מחממים תנור ל 220 מעלות
- מוציאים את הנתח מהנוזל לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומורחים היטב את הנתח. מכניסים לתנור לחצי שעה לצריבה. מתאפקים שהנתח יתקרר ופורסים.. ממליצה לצנן את הנתח בקופסא אטומה במשך לילה שלם ואז לפרוס. בתאבון❤️
עוד מתכונים שאולי תרצו לנסות:
גלידת טחינה כשרה לפסח ב-4 שלבים
אנחנו גם ברשתות החברתיות:
מתכון של anat_elisha_kitchen
קורנביף/anat_elisha_kitchen
Category: