קישואים ממולאים בורגול
המרכיבים לקישואים ממולאים:
- 6-8 קישואים עגולים צהובים/ירוקים
- כוס בורגול מושרה ב 3 כוסות מים חמים לחצי שעה( מסננים לאחר מכן)
- כוס עדשים ירוקות מסוננות ( להשרות במי ברז לחצי שעה)
- שקית ערמונים בוואקום קצוצים
- 1 בצל גדול קצוץ
- רבע צרור פטרוזיליה
- רבע צרור נענע
- גבעול סלרי שלם קצוץ
- שן שום מגורדת
- חצי כפית פלפל אנגלי טחון, כפית שטוחה בהרט, מלח, רבע כפית כמון, כף מיץ לימון, 2 כפות סילאן טבעי
- 5 כפות שמן זית
למילוי:
- תוכן הקישואים ( סוחטים וקוצצים)
- 1 בצל קצוץ
- רבע צרור נענע
- 2 גבעולי סלרי קצוץ( עם העלים)
- קופסאת עגבניות קצוצות ( שימורים)
- כף פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון, כפית שטוחה בהרט , 2 כפות סילאן טבעי, כף מיץ לימון.
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה – קישואים ממולאים:
- שוטפים את הקישואים ומייבשים. חותכים את החלק העליון ומניחים בצד. בעזרת כפית מרוקנים את תוכן הקישואים ומניחים במסננת בצד.
להכנת המילוי:
- מחממים שמן ומטגנים את הבצל במשך כ 10 דקות. מוסיפים שן שום מגורדת ואת שאר מרכיבי המילוי. מערבבים בין לבין ומוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב ולאחר כ 3 דקות מסירים מן הלהבה.
מכינים את הרוטב:
- מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 10 דקות ומוסיפים השום. מערבבים היטב ומוסיפים את תוכן הקישואים. לאחר כ 5 דקות מוסיפים את הירק הקצוץ ולאחר מכן את העגבניות. מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים עוד 10 דקות.
- ממלאים את הקישואים במילוי סוגרים עם ה ״מכסה״ שלהם ומסדרים בסיר. שופכים מעליהם את הרוטב ומכסים ברדיד אלומניום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לשעה. מסירים את רדיד האלומניום ומשאירים עוד כרבע שעה להשחמה קלה. בהצלחה❤️
עוד מתכונים שאולי תרצו לנסות:
אל תשכחו לעקוב אחרינו באינסטגרם ובפייסבוק:
מתכון של anat_elisha_kitchen
📷https://bit.ly/3e2hrKb
קישואים עגולים ממולאים/anat_elisha_kitchen
Category: