fbpx

קיש בטטה ופטריות ב-8 שלבים מהירים

חלבי
Prep: בינוני |

קיש בטטה ופטריות

מתכון של שני בן חנן 💓

מרכיבים לקיש בטטה ופטריות:

קיש:

  • לבצק-תחתית
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי עד כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמנת מתוקה קרה

למילוי

  • 700 גרם פטריות פרוסות
  • בטטה מתוקה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • טימין ורוזמרין לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת/או פרמזן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. חשוב לא לעבד יותר מידי.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה.
  3. להכנת מילוי הקיש: מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות. מעבירים לקערה ומקררים קצת. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ בתבנית של 28 ס”מ קוטר.
  7. מוסיפים את המילוי ואופים בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור
  8. מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה

 

 

עוד מתכונים טעימים ששווה לכם לנסות:

פשטידת פטריות עם גבינה מלוחה ב-5 שלבים

עוגת ביסקוויטים ב30 דקות

 

חפשו אתנו גם ברשתות החברתיות:

לאינסטגרם שלמתכונים ישראל

לפייסבוק של מתכונים ישראל

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.