מתכון לקלצונה אמאלללה ואבאללללה🤤🤤🤤
מרכיבים לקלצונה:
לבצק:
- ק”ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 90 מ”ל שמן / שמן זית
- 550 מ”ל מים
- כף מלח שטוחה
למילוי פטריות:
- 2 סלסלות פטריות טריות
- 2 בצלים לבנים
- 250 מ” שמנת מתוקה
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- תערובתגבינות לבחירתכם (מוצרלה, גאודה, פרמז’ן וכו’)
למילוי הפיצה:
- רוטב פיצה
- זיתי קלמטה
- חצילים קלויים / מטוגנים
- בולגרית
- תערובת גבינות לבחירתכם (מוצרלה, גאודה, פרמז’ן וכו’)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה נלוש: קמח, שמרים, סוכר, שמן ומים כשמונה דקות.
2. לאחר שמונה דקות נוסיף את המלח ונלוש שתי דקות נוספות.
3. נתפיח את הבצק כשעה עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח בתנור המחומם ל35-40 מעלות לזירוז ההתפחה.
4. לאחר ההתפחה נוריד את נפח הבצק ונחלק לכדורים שווים.
5. כל כדור בצק נמלא במלית לבחירתנו ונסגור לצורת חצי ירח או לצורת אוזן המן (קלצונה משולשת). (מלית פטריות: נניח כף מלית + חופן גבינות / מלית פיצה: נמרח רוטב פיצה ומעליו נשים חופן גבינות ונפזר מעל בולגרית זיתים וחצילים קלויים).
6. נתפיח עוד כ20-30 דקות. נמרח ביצה ונפזר שומשום.
7. נאפה בתנור מחומם על 210 מעלות טורבו כ15-20 דקות.
8. ממליץ לאחר האפייה לתת למאפה להצטנן כעשר דקות ורק אז לצלול לתוכו.
9. למילוי הפטריות: נטגן רצועות בלים במן עד להזהבה, נוסיף פטריות חתוכות ונטגן. נתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט. נוסיף את השמנת המתוקה ונמשיך לבשל עד להסמכה.
לעוד מתכונים באתר:
חפשו אותנו ברשתות החברתיות:
מתכון של tomerumansky האלוף