עוגיות רוגלך
מתכון –
*כוס מדידה חד״פ של שתייה קרה (8 יח בינוניות) .
מצרכים לבצק:
- 75 גרם חמאה מומסת
- 3 כוסות קמח לבן מנופה
- כפיתאבקת אפייה
- 3/4 כוס שמנת מתוקה 38%
- 3 כפות סוכר לבן
- ביצה
•אופן ההכנה:
- מערבבים ידני את כל המצרכים לבצק יחדיו עד לאיחוד, מרדדים את הבצק וקורצים עם רינג בקוטר 24 ואז חותכים ל-8 משולשים (כמו פיצה) .
- מורחים נוטלה ומניחים אצבע קינדר (כמו בתמונה) , מגלגלים ומעל הברשתי בביצה בשביל שאפזר אגוזי לוז מסוכרים (לא חובה, אפשר לוותר אך בעיניי זה יותר טעים😋, אם אתם לא רוצים לפזר מעל אז אין צורך להבריש בביצה).
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות (אפייה) בערך 12 דקות .
•כמובן שאפשר לפתוח את הבצק ולגלגל בעוד שיטות כמו רוגלך או פשוט לפתוח את הבצק למלבן – למרוח את הנוטלה, להוסיף תוספות, לגלגל ולחתוך כמו העוגיות הסטנדרטיות .
•אפשר למרוח איזה ממרח שבא לכם ולהוסיף איזה תוספות שאתם רוצים .
•בשביל להפוך לפרווה אפשר להמיר את החמאה במחמאה שמנת מתוקה בשמנת צמחית ולהוריד כף סוכר מהמתכון .
לעוד מתכונים באתר:
חפשו אותנו ברשתות החברתיות:
מתכון של עדן רווח
Category: