רולדה וניל כשרה לפסח של דורית אלישע
מרכיבים
- 4 ביצים
- 2 כפות שמן
- חצי כוס סוכר
- 1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח
- כוס מדידה חד פעמי שתיה חמה
- 2 טיפות תמצית וניל מרוכז
- 2 שמנת מתוקה
- חצי כוס חלב
- 1 אינסטנט וניל
- 4 קוביות שוקולד מריר
- 2 כפות שמנת מתוקה
- (לפרווה 2 שמנת צמחית)
- חצי כוס שמנת צמחית במקום חלב
אופן ההכנה – רולדה וניל כשרה לפסח
- לחמם תנור 170 מעלות .
- להפריד ביצים .
- להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב .
- לחלמונים להוסיף 2 כפות שמן .
- תמצית וניל מרוכז .
- לטרוף ולהוסיף בתנועות קיפול לקצף.
- להוסיף את הקמח תופח.
- לשטח בתבנית תנור על נייר אפייה משומן .
- לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות 15 דקות .
- לגלגל בעזרת הנייר לרולדה ולהניח לצינון .
- להקציף 2 שמנת מתוקה .
- 1 אינסטנט וניל .
- חצי כוס חלב .
- למרוח חצי מהכמות לגלגל לרולדה ולמרוח מעל את יתר הקרם.
- גנאש – להמיס חצי דקה במיקרו 4 קוביות שוקולד מריר עם 2 כפות שמנת מתוקה לערבב ולטפטף מעל הקרם. .