fbpx

חורשט כאראפס תבשיל סלרי פרסי טליה צימברג

Recipe by
בשרי
Prep: מעל שעה | | Servings: סיר שלם

גיליתי שלא הרבה מכירים, מי מכיר? 🤔

בשביל המתכון ובשביל עוד הרבה מאכלים אני מכינה לעצמי תערובת תבלינים אדוויה (ادویه‎) שאני לא מוצאת בשום מקום באזור שלי אז אני מכינה לבד וזה יוצא דומה מאוד!
בשביל התערובת צריך: כפית 1 הל טחון, כפית 1 אגוז מוסקט טחון, כפית 1 קינמון טחון, 1/2 כפית כמון
אני משלשלת כמויות ושומרת בקופסה סגורה היטב זה טוב למלא דברים במיוחד לעוף
אזהרה: יש לזה ריח מדהים ויהיה פיתוי לטעום את זה אבל אל, זה נוטה להרדים את הלשון 🤦‍♀️ תשאירו את זה לבישול

מצרכים

  • 6-12 שוקיים (כל 2 שוקיים זאת מנה)
  • 1 ראש סלרי עם העלים
  • 3 לימונים פרסים לבנים, לסדוק אותם קלות
  • 3 שיני שום כתושים
  • 1 כפית נדיבה של כורכום
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף אדוויה (תערובת תבלינים פרסית)
  • מלח פלפל
  • שמן

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף ואז מוסיפים את השום לטיגון מהיר, מוסיפים את הכורכום ומטגנים 2-3 דקות.
  2. אני לא אוהבת עור אז אני מורידה את העור מהשוקיים הכי קל לעשות את זה כשהם קצת קפואים ואז אפשר למשוך כמו מדבקה זה יורד ולהעזר בסכין חדה כדי להוריד עד הסוף.
  3. מטבלים את השוקיים במלח פלפל, מוסיפים לסיר ומטגנים עד שמזהיבים מכל הצדדים.
  4. מוסיפים 1 וחצי כוס מים ואת הלימונים הפרסים ומבשלים על אש בינונית במשך חצי שעה.
  5. בזמן הזה משרים את הסלרי במים עם חומר לניקוי ירקות במשך 3 דק שוטפים וחותכים את הגבעולים והעלים.
  6. מחממים מחבת רחבה וקצת עמוקה ומאדים עליה את הסלרי עם טיפה שמן ומלח ומניחים בצד.
  7. לאחר שעברה חצי שעה מוסיפים לשוקיים אדוויה ורסק עגבניות טועמים ומתקנים תיבול אם צריך ואז מוסיפים את הסלרי המאודה.
  8. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה.
  9. זמן הבישול תלוי באיך אתם אוהבים את הסלרי רך או קשה, אני אוהבת קשה קצת אז שעה זה מעולה. אפשר לבשל חצי שעה ועד שעה נוספת.

אוכלים את זה עם אורז לבן ולא לוותר על הטהדיג עם זעפרן 😍😍

נושה ג’אן 🤭

Leave a Review

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 2 3 4 5

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.