מצרכים:
- 1 חבילה קטנה של שעועית יבשה / שקית של שעועית קפואה מבושלת (קונים מוכן)
- 1 בצל גדול
- 1 שן שום
- 1 רסק עגבניות קטן
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- מלח
- פלפל
- מים (טיפה פחות מגובה הסיר)
אופן ההכנה:
- במידה ואתם משתמשים בשעועית יבשה – יש להשרות את השעועית במים לילה מראש, לאחר מכן לבשל אותה בסיר בעזרת מבוגרכ-40 דקות ולסנן את המים.
- בעזרת מבוגר, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עד שנהיה שקוף.
- כותשים את השום ומכניסים לסיר.
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והשעועית המבושלת, מערבבים ומכסים את הכל במים כגובה הסיר.
- מוסיפים את התבלינים עד לרתיחה. בעזרת מבוגר כאשר המים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה.