חומרים:
מלאווח מופשר לפי כמות הסועדים
כמות המלית מתאימה ל – 3 – 4 מלאווח
מלית:
חצי קובייה גבינת פטה
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינה לבנה 5%
3-4 עלי בזיליקום טרי
1 שן שום כתושה
1 חלמון ביצה
1 כף קמח
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
לערבב את כל הגבינות עם החלמון,החמאה, הקמח, שום, בזיליקום והתבלינים. אם יש זמן עדיף לתת לגבינות לנוח במקרר שעה. אם אין זמן אז אפשר להכין מייד.
למלא חצי מלאווח, להשאיר 2 ס”מ רווח מהקצוות. למרוח מסביב בחלמון ביצה ולסגור היטב. להדק עם מזלג.
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 170- 160 מעלות עד להזהבה.
בתאבון !
אפשרות לתוספת: ביצה קשה פרוסה.
נלקח מהבלוג “הלוחשת לאוכל“.