בורקס עם בשר טחון - מתכונים ישראל

מתכונים ישראל

בורקס עם בשר טחון

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים מופשר

מלית:
400 גר’ בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אגוז מוסקט
2-3 עלי דפנה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס מים
1 כפית שטוחה תבלין לקציצות(אומנם זה מוסיף לטעם , אבל אם אין לא חייב כי יש כבר את רוב התבלינים)

 

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל במחבת או סיר עם מעט שמן , להוסיף את המים ואת כל התבלינים לערבב ולהוסיף את הבשר לערבב עד ספיגת כל הטעמים אם יבש מידי להוסיף עוד קצת מים ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן לאכילה .(כ- 10 דק’ בערך)
ולהוריד מהאש -להשאיר שיצטנן מעט .

לחתוך עלה מלבני מחב’ בצק עלים ולרדד אותו מעט .
בשליש העליון לשים מהמלית לכל האורך לסגור בצדדים ולקפל ממך והלאה .
להכין כך את שאר הרולדות .

להניח בתבנית עם נייר אפיה עם הסגר כלפי מטה , למרוח בביצה ולזרות מעט שומשום .
לסמן חיתוך למנות ולהכניס לתנור בחום 170 מעלות כ- 30 דק’ .

דרגו את המתכון

תגובות למתכון

מתכונים ישראל