fbpx

עוגת אוראו שוקולד ללקק את האצבעות

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת אוראו שוקולד ללקק את האצבעות
60

לעוגת השוקולד:

  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 3/4 + 1 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס חלב
  • 120 גרם חמאה רכה

 

לציפוי קרם האוראו:

  • 1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ”ל)
  • 1 קופסה של אבקת פודינג בטעם וניל
  • 1 כוס חלב
  • 4 עוגיות אוראו שוקולד עם קרם וניל טחונות דק

לגנאש השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי מיכל קטן של שמנת מתוקה (125 מ”ל)

לעיטור העוגה:

  • עוגיות אוראו חצויות בכל מיני טעמים

הוראות הכנה:

  1. הקציפו את החמאה עם הסוכר במשך 3 דקות.
  2. הוסיפו את הביצים בהדרגה (אין צורך להפריד את החלבון).
  3. הוסיפו את תמצית הווניל ואת כוס החלב לבלילה שנוצרה.
  4. הוסיפו את הקמח והקקאו והמשיכו להקציף עד שהקמח נבלע בבלילה.
  5. שמנו תבנית עגולה 26 ס”מ ושיפכו אליה את הבלילה.
  6. שימו בתנור בחום של 170 מעלות כחצי שעה (ניתן לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה – במידה ויוצאים פירורים לחים העוגה מוכנה).
    צננו את העוגה.

 

לציפוי קרם האוראו:

  1. הקציפו את הפודינג וניל, החלב והשמנת המתוקה עד לקבלת קרם יציב.
  2. ערבבו לתוך הקרם את עוגיות האוראו.
  3. צפו את העוגה בעזרת מרית שטוח וקשטו את דפנות העוגה בעזרת מזלג או קלף מיוחד לקישוט.
  4. הכניסו את העוגה למקפיא ל-20 דקות (על מנת שהגנאש החם יתפזר מאוחר יותר בצורה טובה על הקרם).

לגנאש השוקולד:

  1. המיסו במיקרוגל את השוקולד והשמנת בפולסים של 30 שניות עד לקבלת גנאש מבריק.
  2. הוציאו את העוגה מהמקפיא ושפכו מעל בעדינות את השוקולד.

לעיטור העוגה:

  1. חצו את מגוון עוגיות האוראו לחצאים ועטרו את העוגה
  2. בתאבון!