לעוגת השוקולד:
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות קקאו
- 3/4 + 1 כוסות קמח תופח
- 1 כוס חלב
- 120 גרם חמאה רכה
לציפוי קרם האוראו:
- 1 מיכל של שמנת מתוקה (250 מ”ל)
- 1 קופסה של אבקת פודינג בטעם וניל
- 1 כוס חלב
- 4 עוגיות אוראו שוקולד עם קרם וניל טחונות דק
לגנאש השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- חצי מיכל קטן של שמנת מתוקה (125 מ”ל)
לעיטור העוגה:
- עוגיות אוראו חצויות בכל מיני טעמים
הוראות הכנה:
- הקציפו את החמאה עם הסוכר במשך 3 דקות.
- הוסיפו את הביצים בהדרגה (אין צורך להפריד את החלבון).
- הוסיפו את תמצית הווניל ואת כוס החלב לבלילה שנוצרה.
- הוסיפו את הקמח והקקאו והמשיכו להקציף עד שהקמח נבלע בבלילה.
- שמנו תבנית עגולה 26 ס”מ ושיפכו אליה את הבלילה.
- שימו בתנור בחום של 170 מעלות כחצי שעה (ניתן לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה – במידה ויוצאים פירורים לחים העוגה מוכנה).
צננו את העוגה.
לציפוי קרם האוראו:
- הקציפו את הפודינג וניל, החלב והשמנת המתוקה עד לקבלת קרם יציב.
- ערבבו לתוך הקרם את עוגיות האוראו.
- צפו את העוגה בעזרת מרית שטוח וקשטו את דפנות העוגה בעזרת מזלג או קלף מיוחד לקישוט.
- הכניסו את העוגה למקפיא ל-20 דקות (על מנת שהגנאש החם יתפזר מאוחר יותר בצורה טובה על הקרם).
לגנאש השוקולד:
- המיסו במיקרוגל את השוקולד והשמנת בפולסים של 30 שניות עד לקבלת גנאש מבריק.
- הוציאו את העוגה מהמקפיא ושפכו מעל בעדינות את השוקולד.
לעיטור העוגה:
- חצו את מגוון עוגיות האוראו לחצאים ועטרו את העוגה
- בתאבון!