מצרכים
ל-6 מנות:
- 800 גרם כבדי עוף נקיים מגידים , עורקים ומרה
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות
- כוס יין אדום
- 2 כפות סוכר חום
- 1/4 מקל קינמון
- 8 כפות שמן קנולה או תירס
- 1/2 כפית פלפל גרוס
- מלח גס לפי הטעם
- פירה תפוחי אדמה בשמן זית:
- 500 גרם תפוחי אדמה זעירים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לבן טחון דק לפי הטעם
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
- מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את שמן הזית.
- שוברים במטרפה ידנית את הפירה למרקם גס.
- ניתן לגוון ולהוסיף לפירה על פי הטעם: זיתי טאסוס מגולענים, רצועות בזיליקום, עגבניות מיובשות.
- מחממים מחבת כבדה עם שמן לחום גבוהה ומטגנים את הבצל.
- כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים, ומטגנים קלות משני הצדדים להשחמה.
- מפזרים את הסוכר החום ומקרמלים במחבת. מוסיפים את היין האדום ומביאים לבעבוע.
- מצמצמים את היין האדום לחצי ומגישים חם על מצע פירה תפוחי אדמה זעירים.
*במידה ומעוניינים לשמור על כשרות הלכתית, יש לצרוב את הכבדים על אש גלויה לפני שמכניסים אותם לטיגון במחבת.