fbpx

עוגיות שוקולד צ’יפס מיתולוגיות

Recipe by
סגור לתגובות על עוגיות שוקולד צ’יפס מיתולוגיות
| Servings: 24

חומרים להכנת 24 עוגיות

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר חום דמררה (240 גר’)
  • 3 כפות סוכר לבן (60 גר’)
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
  • ¾ 1 כוסות קמח (250 גר’)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ 1 כפיות קפה נמס
  • ½ 1 כוסות פצפוצי שוקולד או שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

  • 1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות
  • 2. במיקסר מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי (30 שניות בערך)
  • 3. מוסיפים ביצה מעורבלת ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד 30 שניות
  • 4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים בהדרגה למיקסר כשהוא נמצא על מהירות נמוכה. לבסוף מוסיפים את הקפה והשוקולד ומערבבים מעט
  • 5.צרו כדורים קטנים בגודל של כדור שוקולד, הניחו על התבנית ללא מעיכה. כך יצאו לכם עוגיות פריכות בצדדים ורכות במרכז.
  • 6. אופים למשך 20 דקות עד שזהוב בקצוות. (תזהרו מאפיית יתר, זה מייבש את העוגיות!) יש לחכות שהעוגיות יתקררו לגמרי כי הן משנות את המרקם שלהם מרך לפריך במהלך תהליך הקירור.