לבצק:
- קמח לבן – 4.5 » כוסות – סה”כ (698 גרם)
- שמרים יבשים – כף (11 גרם)
- סוכר – כף שטוחה (15 גרם)
- דבש – כפית (9 גרם)
- מלח – 1/2 כף שטוחה
- שמן זית – 2 » כפות – סה”כ (20 מ”ל)
- מים – 1¾ » כוסות – סה”כ (420 מ”ל), מים פושרים (לפי ספיגה).
שכבת הבשר
- בשר בקר טחון – 500 גרם
- שומן כבש (ליה) – 50 גרם
- בצל – יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ דק.
- שום – 3.5 » שיניים, 3-4 שיני שום כתושות.
- פלפל ירוק חריף – 1/4 יחידה קטנה – סה”כ (4 גרם), קצוץ דק.
- עגבניה – יחידה גדולה (230 גרם), פרוסה מעט גס לרבעי טבעות.
- רסק עגבניות – כף (17 גרם)
- מלח – כפית שטוחה, לפי הטעם.
- פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן – כפית שטוחה, מתוקה.
- פלפל שחור – כפית שטוחה, גרוס.
- בהרט – כפית שטוחה
- פטרוזיליה – 1/4 צרור – סה”כ (29 גרם), קצוצה.
אופן הכנת המתכון
- 1. מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים דבש ומים פושרים בהדרגה. את השמן והמלח מוסיפים לקראת הסוף, וממשיכים ללוש (כ- 10 דקות) עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
- 2. מכינים את שכבת הבשר: מאדים את הבשר במחבת (עם ציפוי טפלון/קרמי), מוסיפים את שומן הכבש, מערבבים ומפוררים. ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים בצל, פלפל ירוק חריף, שום ותבלינים, וממשיכים לאדות כ- 5 דקות. בסוף מוסיפים כף רסק עגבניות, פרוסות עגבניה ופטרוזיליה, וממשיכים באידוי למשך עוד כ- 3 דקות וזה מוכן.
- 3. מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10 כדורים. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
- 4. משטחים או מרדדים כל כדור לעלה דק (כחצי ס”מ), מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשהים כ- 10 דקות. בידיים משומנות לוחצים בעזרת האצבעות ויוצרים גומות במרכז הבצק. מפזרים בשכבה אחידה כ- 2 כפות גדושות מהבשר שהכנו (משאירים שולי בצק נקיים).
- 5. אופים בחום של 190 מעלות כ- 12 דקות עד הזהבה (רצוי לא לייבש, הבשר המאודה נוטה להישרף).