fbpx

חצ’פורי – מאכל גרוזיני

Recipe by
סגור לתגובות על חצ’פורי – מאכל גרוזיני

מצרכים:

  • קמח 1/2 ק”ג
  • שמרים 25 גרם
  • אחת וחצי כוסות מים פושרים
  • מרגרינה רכה מאוד 25 גרם
  • מלית גבינה 700 גרם
  • 6 ביצים
  • חמאה להגשה

אופן הכנה:

  • מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם השמרית יוצרים גומה במרכז, לתוכה מלח ומוספים מים פושרים ומרגרינה מערבבים את החומרים ולשים לבצק רך.
    אם הבצק נדבק לידיים, מוספים מעט קמח מכסים בניילון ומניחים במקום חמים למשך כשעה , עד שהבצק יתפח.לשים את הבצק בפעם נוספת ומחלקים ל-6 חלקים צרים מכל חלק כדור, מכסים בניילון ומנחים לכדורים לתפוח כ-20 דקות במקום חמים מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1 ס”מ ומניחים במרכז כל עיגול 1/6 ממלית הגבינה מרימים את שולי העיגול משני צדי המלית ומהדקים יחד את הקצוות בשני הצדדים האחרים, כדי ליצור צורת סירה, שבמרכז המלית מסדרים את סירות בתבנית חמה ואופים בחום גבוהה במשך 15 דקות . מוצאים את התבנית מהתנור. שוברים את הביצים אחד בכל סירת בצק, מעל המלית אופים עוד כ- 5 דקות עד שהחצ’פורי מוכנים בזמן ההגשה מורכים חמאה מעל .

בתאבון!!