fbpx

פרגיות בטריאקי על אורז

Recipe by
סגור לתגובות על פרגיות בטריאקי על אורז
30+-
Cook: 7 | Servings: 2-3

המצרכים:

  • 500 גר’ פרגיות חתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס טריאקי או 1/3 כוס סויה + 2-3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן שומשום
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
  • כוסברה (לא חובה)
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • מקלות לשיפוד הפרגיות
  • סומסום לקישוט

 

לאורז:

  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • כוס וחצי אורז פרסי
  • 2-3 כפות שמן שומשום
  • כוס וחצי- 2 מים חמים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2-3 גבעולים של בצל ירוק חתוך לעיגולים

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים בקערה את הסויה, הסוכר, שמן השומשום, השום, המלח (בזהירות, הסויה כבר מלוחה), הפלפל השחור והכוסברה ומערבבים.
  2. מערבבים פנימה את הפרגיות ונותנים להן לנוח בתערובת כ-15 דק’.
  3. בינתיים מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר, שופכים את האורז ומערבבים על אש בינונית 5 דק’. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל, מוסיפים את המים החמים ומבשלים על אש נמוכה 18 דק’ (בלי לפתוח מכסה). מכבים את האש ומניחים בסיר הסגור עוד 10 דק’.
  4. משפדים את הפרגיות עם קוביות בצל (כמובן שאפשר להוסיף כל ירק שרוצים).
  5. מחממים מעט שמן במחבת ומניחים את השיפודים.
  6. מסובבים את הפרגיות כך שיתבשלו מכל הצדדים, כ-2-3 דק’ מכל צד.
  7. מניחים את האורז בצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק והסומסום ומניחים את שיפודי הפרגית.

בתאבון!