fbpx

קובה סלק

Recipe by
סגור לתגובות על קובה סלק

למעטפת:

  • 1 כפית מלח
  • 1 קילוגרם סולת
  • 1/4 כוס שמן

מילוי בשר:

  • 1/2 קילוגרם בשר טחון
  • 1 יחידה בצל
  • 1 צרור פטרוזיליה

למרק:

  • 1 יחידה בצל
  • 2 יחידות סלק אדום
  • 2 יחידות כרפס
  • 3 כפות רסק עגבניות

תבלינים:

  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף אבקת מרק עוף

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים סולת, שמן ומים לפי הצורך עד לקבלת עיסה דביקה
  2. מילוי בשר – מטגנים בצל מוסיפים חצי קילו בשר טחון, כפית מלח, כף פפריקה, כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית כמון, מטגנים טוב, מועכים מידי פעם את הבשר שלא יהיו גושים, לקראת הסוף מוסיפים 1 פטרוזיליה קצוצה, מסננים את הבשר.
  3. שמים מים בקערה,לוקחים כמות קטנה מהסולת,משטחים על היד,ממלאים כף מהבשר ויוצרים כדור, מרטיבים את היד מדי פעם.
  4. מרק – מטגנים בצל, מוסיפים כרפס חתוך גס, חותכים סלק אדום לריבועים ומתבלים, פפריקה, מלח, אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס, רסק עגבניות, מרתיחים ומוסיפים קובה.
  5. מבשלים בערך שעה או עד שהקובה מתרכך.