fbpx

מפרום מהמטבח הטוניסאי

Recipe by
סגור לתגובות על מפרום מהמטבח הטוניסאי

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה קלופים
  • קמח לקימוח
  • למילוי:
  • חצי קילו בשר טחון (חצי עוף חצי בקר)
  • ביצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה)
  • בצל קצוץ דק
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב:

  • בצל קצוץ דק
  • קופסא רסק עגבניות
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מעט כמון
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

  1. חותכים את תפוח האדמה לחצי לאורכו. מסירים את הצד המעוגל כך שיוותר פרוסה עבה של תפוח אדמה שטוח משני צדדיו. חוצים את הפרוסה באמצע אך לא עד הסוף (ס”מ לפני שמגיעים לחיתוך מלא). כך שנוצר מעין סנדוויץ שדומה לפה פתוח.
  2. מערבבים את כל המצרכים למילוי.
  3. ממלאים כל תפוח אדמה בתערובת הבשר ומהדקים היטב.
  4. מקמחים את תפוחי האדמה הממולאים היטב מכל הצדדים ומטגנים עד להזהבה.
  5. בינתיים מכינים רוטב עגבניות: בסיר גדול מטגנים בצל קצוץ עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 4-5 כוסות מים רותחים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מניחים לרוטב לרתוח בעדינות בזמן שמטגנים את תפוחי האדמה.
  7. שמים את המפרום בתוך הרוטב ודואגים שהמים יכסו את כל תפוחי האדמה, אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים.
  8. מבשלים 30-40 דקות עד שהתפוחי אדמה רכים. שימו לב לא לערבב יותר מדי את המפרום אחרת הם יתפרקו.

בתאבון!