מצרכים:
- 250 גרם חומוס מושרה לילה (אפשר משימורים)
- 1 בצל קטן
- 1 כוס פטרוזילה קצוצה
- 3 שיני שום טחונים
- 1/2 כף אבקת סודה
- 1/4 כוס קמח
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות כוסברה
- 1/2 כפית אבקת צ’ילי
- 1 כף מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל
- 2 או 3 כפות שמן, לישמון התבנית
אופן ההכנה:
- השרו את החומוס במים לילה. (אפשר שימורים)
- חממו תנור מראש לחום של 200 מעלות
- חתכו פטרוזיליה ובצל ושימו בקערה
- הוסיפו שום, קמח ואבקת הסודה. הוסיפו את התבלינים, המלח והפלפל, ערבבו והכניסו לקערה גדולה.
- הוסיפו את החומוס במעבד מזון שלנו, הפעילו עד שהחומוס טחון.
- הוסיפו את החומוס הטחון לתערובת שלנו וערבבו היטב!
- שמנו את תבנית האפיה עם השמן, עשו מהפלאפל כדורים והניחו בתבנית המשומנת.
- אפו כ-10 דקות מכל צד כ10-15 דקות.
מומלץ להגיש עם טחינה ליד 🙂
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“