fbpx

צ’יפס ביתי קל להכנה וטעים!

Recipe by
סגור לתגובות על צ’יפס ביתי קל להכנה וטעים!
15

צ’יפס ביתי קריספי וטעים שקל להכין בבית!

תוספת מעולה לצד המנה העיקרית או סתם לנשנוש!

אל תוותרו על טיגון כפול! זה קריטי ועושה את הצ’יפס מיוחד וטעים ברמה אחרת!!

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה , קלופים (עדיף תפוחי אדמה אדומים).
  • 4 כוסות שמן  (1 ליטר)
  • מלח
  • אפשר מעט פלפל

אופן ההכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות, מניחים בקופסה עם מים ומלח. מסננים ומייבשים בחוץ כ-5 דקות.
  2. מחממים בסיר עמוק את השמן בחום כמעט הכי גבוה.
  3. מכניסים את הצ’יפס בקבוצות קטנות אחרי 6 דק’ בערך מוציאים.
  4. מחממים את השמן שוב לטמפרטורה של 120-150 מעלות.
  5. לטיגון השני מחממים שוב את השמן לחום גבוה מאוד . מטגנים שוב את הצ’יפס, עד שהוא משחים יפה מבחוץ. מוציאים למסננת כדי להיפטר מרוב השמן, ואז לצלחת מרופדת במגבות נייר. ממליחים בנדיבות ואוכלים מיד.

אני ממליחה את הצ’יפסים כשהם עוד במסננת של הצ’יפסר, אני שמה קצת מלח למעלה ומערבבת ושוב ושוב ושוב ככה בערך 3 פעמים עד שכולם תופסים מלח במסננת, בנוסף אני שם גם מעט מלח על הצלחת של הצ’יפס: עכשיו תכינו מגש עם נייר סופג.
בתאבון!!