fbpx

עוגת שוקולד מריר טעימה עם ציפוי "וורדים"- כולל סרטון

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת שוקולד מריר טעימה עם ציפוי "וורדים"- כולל סרטון
Prep: 50 דק' | | Servings: 12-14


מצרכים:

  • 1 3/4 כוסות (220 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (90 גרם) אבקת קקאו
  • 2 כפיות (12 גרם) אבקת סודה
  • 1 כפית (5 גרם) מלח
  • סוכר 2 כוסות (400 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (110 גרם) שמן, מומלץ צמחי
  • חמאה 1 כוס (240 גרם)
  • 2 כפיות (10 גרם) תמצית וניל
  • 1 כוס (240 מליליטר) קפה חם

מוס שוקולד לזגוג (יאמיייייייייי) :

  • (460 גרם) שוקולד מריר
  • שמנת מתוקה 1 1/4 כוס (300 גרם)
  • 2 כפות אבקת קקאו (16 גרם)
  • 1 כף אבקת ג’לטין (10 גרם)
  • 4 כפות (60 גרם) מים קרים
  • 2 כוסות (500 גרם) שמנת מתוקה, 35% שומן, צונן – קריר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות. שמנו עם חמאה ואבקו עם קמח תבנית עגולה (23 ס”מ).
  2. להקציף בקערה גדולה יחד את הקמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה אחרת ערבבו את הסוכר עם הביצים והשמן עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו בפנים את החמאה ותמצית הוניל. הוסיפו את הקמח עד שהכל מתערבב היטב, הוסיפו קפה חם וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
  4.  יוצקים את הבלילה באופן שווה לתבניות המוכנות.
  5. אופים למשך כ 30-35 דקות עד שקיסם שמוכנס לתוך במרכז יוצא נקי.
  6. מחבתות ומצננים על רשת צינון למשך 10-15 דקות.
  7.  הסר את העוגות מהתבנית ולתת להם להתקרר לחלוטין.
  8.  מכינים את מוס השוקולד . מניחים את השוקולד 1 ורבע כוס שמנת לתוך מחבת קטנה. מניחים על להבה נמוכה מאוד עד שהשוקולד נמס. מוסיפים אבקת קקאו אז ומסירים מהאש. בינתיים לפזר ג’לטין במים ולתת לו להתנפח    כ -5 עד 10 דקות. מניחים את הג’לטין על להבה נמוכה רק עד להמסת הג’לטין ויוצקים מעל את תערובת השוקולד המומס. בואו להתקרר לחלוטין.
  9.  מקציפים 2 כוסות צוננות של שמנת מתוקה . בעדינות לקפל את תערובת השוקולד לתוך הקצפת.
  10. הרכבת העוגה. במקום 1 שכבת עוגה על צלחת ההגשה שלך. מורחים באופן שווה עם ציפוי שוקולד, כ -1 מכוס הזיגוג. מוסיפים את שכבת העוגה השנייה. בהדרגה להפיץ ציפוי על למעלה ובצדדים של העוגה.
  11. שפכו שאר הקצפת לתוך שקית עם מנתר זילוף בצורה שתרצו, בסרטון זה מעין צורת כוכב.
  12. מתחילים לזלף מהמרכז אל שאר העוגה.
  13. מכניסים למקרר עד להגשה.