fbpx

עוגת שוקולד נוטלה עם תותים מעל ! עוגה מנצחת!!

Recipe by
סגור לתגובות על עוגת שוקולד נוטלה עם תותים מעל ! עוגה מנצחת!!
Prep: 60 דק' | | Servings: 8-12

מצרכים:

  • 1/2 1 כוסות (125 גרם) פירורי ביסקוויטים שוקולד, כ -10 קרקרים
  • 1/4 כוס (57 גרם) חמאה מומסת
  • (900 גרם) גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (245 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 כוס (305 גרם) חלב (אפשר ממותק*)
  • 1 כפית תמצית וניל (5 מ”ל)
  • חבילת נוטלה (350 גרם)
  • 14 גרם ג’לטין
  • 1/4 כוס מים (60 מ”ל)
  • 1 תותים בכוס
  • תותים שלמים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית לעוגה 23 סנטימטר עגולה בנייר אפייה.
    מניחים עוגיות שוקולד בתוך מעבד מזון וטוחנים לפרורים בפולסים. מוסיפים את החמאה המומסת ומפעילים שוב עד לקבלת מרקם אחיד. נעביר את הפירורים לתוך התבנית.
  2. ע”י שימוש בחלק האחורי של כף גדולה,נלחץ על התערובת בחוזקה בתחתית התבנית כדי ליצור תחתית חזקה. אופים בתנור שחומם מראש קרום במשך 10 דקות, ולאחר מכן להתקרר.
  3. בינתיים מכינים את המילוי. מניחים את גבינת השמנת בקערה של מערבל ונפעיל על מהירות גבוהה במשך 10 דקות בערך עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמנת החמוצה, חלב ממותק ותמצית וניל. מעבירים את הנוטלה לקערה במיקרוגל במשך כמה דקות כדי להמיס אותו עד שהתערובת חלקה. יוצקים נוטלה לתוך קערת המיקסר. ולהקציף את התערובת על מהירות גבוהה במשך 5 עד 7 דקות.
  4. מכינים את הג’לטין. מערבבים את הג’לטין והמים, שמים במיקרוגל למשך 30 שניות כדי לפזר את הג’לטין. נפעיל מערבל במהירות גבוהה תוך כדי ערבוב, יוצקים פנימה את הג’לטין המומס. ממשיכים בערבוב במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה .
  5. הוסיפו כמה כוסות של מילוי הגבינה על גבי קרום השוקולד המגניב. חותכים תותים גדולים לשתיים ומניחים אותם מסביב לקצה של התבנית, שהפנים פתוחים ופונים החוצה. מוסיפים את התותים הקצוצים למרכז. יוצקים את המלית שנותרה ולהשתמש במרית שטוחה כדי לאזן את החלק העליון של העוגה.
  6. מניחים את העוגה לתוך המקרר לילה, בדרך כלל לוקח בערך 5 עד 6 שעות עד שהיא מתייצבת לחלוטין.
  7. שמרו את העוגה בקירור.

בתאבון!!

המתכון תורגם מהאתר של טטיאנה