המרכיבים
לבסיס:
- ראש כרובית בינונית
- 1 כוס שקדים טחונים
- 2 ביצים
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית בזיליקום יבש
- מלח
- פלפל
לציפוי:
- 4 כפות רוטב עגבניות
- 3-4 עגבניות שרי חתוכות
- 130 גרם גבינת מוצרלה חתוכה
- עלי בזיליקום טריים
- (תוספות שאוהבים)
ההכנה
- מחממים תנור ל-190מעלות ותבנית עם נייר אפיה.
- גורסים את הכרובית במעבד מזון. מעבירים אותה לתבנית שהכנו מראש ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר מעט.
- לוקחים את הכרובית ושמים בתוך מפית מטבח ולוחצים (עמו בסרטון) להוצאת כל הנוזלים.
- מחממים את התנור ל240 מעלות.
- מוסיפים את השקדים, הביצים וכל המצרכים הרשומים למעלה אל הכרובית הגרוסה, עד לקבלת מרקם אחיד.
- משמנים תבנית אפיה ויוצקים את התערובת אליה, מסדרים שיהיה באופן שווה.
- אופים עוד 15 דק’, עד לקבלת צבע חום זהוב, מוציאים ומניחים בצד להתקרר כ-15 דק’ נוספות.
- מפזרים את רוטב העגבניות מעל ה”בצק” שלנו, מוסיפים את גבינת המוצרלה, העגבניות שרי ועלי הבזיליקום. (אפשר להוסיף מה שלבכם חפץ בו).
- אופים כ-8-10 דקות נוספות.
- מגישים חם 🙂
הסרטון נלקח מערוץ היוטוב “Home Cooking Adventure“